2010-2011 Sonbahar/Kış Modası-Sezon Hitleri

/
0 Comments
 Binlerce moda dergisi,yüzlerce moda blogu,onlarca tasarımcıyı inceledik.Bir de baktık gördük ki,hepsi göründüğü kadar birbirinden bağımsız değil.Hepsini ortak paydada buluşturan trendler ve tasarımlar var.İşte top5:

1.       Sezon Hiti: Pelerinler
Bu sezona damgasını en çok vuran şey,kuşkusuz pelerinler.Alexander Wang’ın başını çektiği pelerin modası,bütün kış bizi ısıtacak gibi gözüküyor.GAP’tan Zara’ya kadar pek çok koleksiyonda karşımıza çıkıyor.
PS:Sırt çantası sizin için vazgeçilmezse,pelerinle biraz sıkıntı yaşabilirsiniz.Ayrıca pelerini genellikle pantolonla tamamlamak gerektiğini hatırlatalım.

 2.      Sezon Rengi:Devetüyü
          Bu sezon devetüyünü kullanmayan marka,tasarımcı veya modaevi yok.Dior,Chanel,Lanvin ve Chloe’de devetüyü sıklıkla kullanılmış.Prada,Kenzo ve Hüseyin Çağlayan tasarımlarında da devetüyü rengi aksesuarlar bulmak zor değil.

          3.       Sezon yerlisi: İkat
İkat,Güney Amerika’da görülen bir özel dokuma tekniği.Bu sezon biz de ikat hırkalara aşina olucaz.Zaten dokumaya yabancı olmayan bir toplum olarak,bu trendi yadırgamayız sanırım.Kısacası,bu farklı dokumalarla,kendimizi farklı hissedicez.

                                                                         
4.   Sezon Okullusu:Loaferlar
Önceki birkaç sezondur Oxfordları gördük,beğendik,taptık.Bu sezon Oxfordlar gene bir yere kaybolmayacak.Ama sıkı bir rakibi var.Kardeşi Loaferlar.Okullarda giyilmesi istenen siyah mokasenler bunlar.Ama yasaktan moda doğunca siyaha tabi kalmak olmaz,artık her rengi mevcut.


5.   Sezon Trendi:Zarf Çantalar
Bildiğimiz portföy,zarf formuna girmiş bu sezon, kesinlikle edinmek istediğim parçalardan biri.Çok şık modellerin yanında bohem olanları da var.Daha önce yazmıştım zaten J


You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts