Justin Bieber Case 2007-2013 || Justin Bieber'ın Yıllar İçindeki Değişimi

/
1 Comments
Genç kızların sevgilisi Justin Bieber, 18 yaş üstü çoğu insan için çocuk şarkıcının ötesine geçmedi.Benim için de öyleydi,hatta kızların aşırı sevgisi yüzünden kendisini itici bulduğum da olmuştur.Ama aslında Justin Bieber çok küçük yaşlardan beri müzikle ilgilenen ve oldukça yetenekli biri.Çok küçük yaşlarda ritm tutmaya başlamış,şimdi de birçok enstrüman çalıyor,kendini her gün geliştiriyor.Sıkı bir Michael Jackson hayranı,dans ederken Michael Jackson figürleri kullanıyor.Üstelik Amerikalı da değil,Kanadalı,Stratford diye küçük bir yerden geliyor.Alçak gönüllü ve yardımsever.Hayranlarına devamlı sürprizler yapıyor.Hepsinin ötesinde canlı şarkı söylemekten korkmuyor,çünkü sesi gerçekten iyi.
Onu yargılayabilmek için onun yaşında ondan daha yetenekli olmak lazım.Bende de o yetenek yok dolayısıyla takdir ediyorum.Korkmayın, her şarkısını ezberlemeyeceğim ama çıkardığı güzel single'lar ve düetler olduğunu inkar etmeyeceğim.
Uzun lafın kısacası,zaman geçtikçe Justin büyüyor..stili,saçları,müziği ve sesi değişiyor.Hayranlarının onu görmek için birbirini ezdiği Justin Bieber'ın yıllar içindeki değişimi :


2007 - Henüz 13 yaşında,daha meşhur değil,kendi videolarını Youtube'a yüklediği yıllar.Sarı kısa saçları ve basic t-shirt'ü ile henüz tarz arayışında değil.




2008 - Sesi ile dikkatleri çeken Justin Bieber,annesiyle beraber ilk röportajında.Yanılmıyosam annesi tek ebeveyni,bir de dedesi ve anneannesi var. Saçları felaket,çünkü o Justin Bieber o zamanlar stilini oturtamamış ya da yanlış yönlendirilmiş bir çocuk.





2009-Artık piyasada.One Time,One Less Lonely Girl gibi single'ları ile patlayınca 2009 yılının sonlarına doğru ilk albümü My World çıkıyor.Şarkılarında daha çok genç kızları iyi hissettirecek sözler yer alıyor.Şapkaları,kapüşonları ile buram buram ergen,saçları hala felaket.




2010- Justin'in tam anlamıyla patladığı sene.İkinci albümünün ilk single'ı Baby ve albüm My World  2.0 ile listeleri sallıyor.Yılın ilerleyen zamanlarında akustik albümü de çıkıyor.Bizim ülkemizde de genelde bu yıl tanınıyor.Sesi gelecek vaad etse de hala çocuksu.2010 yılında da bu kaşlarını örten saç modelini kullanmakta ısrar ediyor,bakışları acıklı.Dansında Michael Jackson etkilerinin görülmeye başladığı zamanlar.
Adı bi ara Miley Cyrus ile aşk dedikodularına karışıyor.2010 Aralık ayında Selena Gomez'le çıkmaya başlıyorlar.Reklam amaçlı olsa bile bence Justin için dönüm noktalarından biri.




2011-Justin Bieber'ın 2 albümü piyasada.Birisi Never Say Never adıyla piyasaya sürülen remix albümü,diğeri de 2011 sonralarına doğru çıkardığı Under The Mistletoe adlı yılbaşı özel albümü.Zaten o ara Mariah Carey ile All I Want For Christmas şarkısını seslendiriyorlar.2011 Justin'in tam ergenlik yılları.Birkaç yıl öncesi gibi çocuk da değil genç adam da değil.Sesiyle beraber stili de değişmeye başlıyor.Boy atıyor,saçlarını artık gözünün önünden çekmiş,kaşlarını olduğunu o zaman farkediyor herkes.




2012 - Nihayet reşit olan Justin Bieber,Believe albümü ile ortalığı coşturuyor.Kendilerine Belieber diyen hayran grubunu yaratan albüm bu. Bu albümünde gerçekten iyi şarkılar var. Beauty and 
A Beat,Boyfriend,As Long As You Love Me,All Around the World Justin Bieber'ın hit olmuş şarkıları. Gerçi hayranları her şarkısını ezbere biliyorlar ama.
Boyfriend ve Far East Movement ile yaptığı Live My Life düeti ile geçen yıl Justin Bieber dinlemeye azar azar ben de başlamıştım itiraf etmeliyim.
Tarz olarak ise, saçları ile yaşıtlarına öncülük ediyor.Küpeleri,kıyafetleri ve aksesuarları ile star olduğunun farkına vardığı yıl.Selena Gomez ile ayrılıyorlar yanılmıyorsam.




2013-Dünkü çocuk şimdilerde instagram'da kas yapmaya başladığı vücudunu sergiler hale geldi.Son zamanlarda Selena Gomez ile tekrar bir araya geldiklerini okumuştum Perez Hilton'da.
2013 Justin'in dünyayı gezdiği yıl aslında.Türkiye'de de konseri var 2 Mayıs'ta ve biletleri daha ilk günlerden tükendi.Bu yaşta gittiği her yerde stadyumları doldurarak konser vermek herkesin harcı değil.Cidden yeteneğini kabullenmek lazım.One Direction gibi aynı tarzda devam etmiyor kendini oldukça geliştiriyor kerata.Sesi eskisinde göre haliyle daha kalın ve daha eğitimli.
Dövmeleri,küpeleri,haddinden fazla düşmüş pantolonu ile beğenmesem de bir stili olduğunu kabul ediyorum.Justin Bieber artık çocuk değil,dünya starı bir genç adam.



Son video klipleri : Bence ikisi de başarılı.All Around The World'de gerçekten bir dünya starı olduğunu anlatmışlar.#thatPOWER'ı özellikle çok beğendim.
2 Hafta önce : All Around The World'de Ludacris ile http://www.youtube.com/watch?v=OmliBRZUxnk
1 Hafta önce : #thatPOWER 'da Will.i.am ile http://www.youtube.com/watch?v=DGIgXP9SvB8

Cidden Justin Bieber'ı öven böyle bir yazı yazacağım aklıma gelmezdi.Ama yiğidi öldür hakkını yeme.Never Say Never yani :)

Sevgiler,LP


You may also like

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts