Popüler Kültüre İnat, Yaşasın Klasik ve Alternatif Sanat! Vol1

/
0 Comments

Şarkı eşliğinde okumanız önerilir.



Öncelikle şunu söylemeliyim.
Bize dayatılan popüler kültürden ve buram buram maddi çıkar kokan, sanatla alakası olmayan programlardan, filmlerden, dizilerden vazgeçmek gerek. 


Evde bulaşık yıkarken,temizlik yaparken ses olsun diye televizyonu açtığımda bol acıtasyonlu, yakın çekim gözyaşlı dizilerin fragmanlarına bile katlanamazken, bu dizileri oturup ciddi ciddi izleyen insanların olduğunu bilmek çok üzücü.Jüri üyelerinin binbir şaklabanlık yaptığı,düşünme yetisinden uzak yarışmalar da keza öyle.


Hadi televizyonu kapattık avmde sinemaya gittik.Ne değişiyor? Türk yapımı,komik olmayan, zoraki komedi filmlerden ve Amerikan aksiyonundan, kıyamet senaryoları içeren filmlerden gına geldi artık.
Hepsi birbirinin aynı, sanat kaygısı taşımayan, dum tıs'larla dolu pop şarkılar da öyle.


Sanat zor zanaat evet, herkes sanatçı olamaz evet, ama sanata değer vermek mümkün. Ayrıca düşünmek istiyorsak bir nevi buna mecburuz, yoksa birey olmaktan çıkar ve bir sürünün parçası olarak benliğimizi sürdürmeye mahkum oluruz.
Bu aralar arkadaşlarıma, siyasete, ülkeme, okuluma, o da yetmez, dünyaya atarım var. Ayrıca alışveriş yapmayı ne kadar sevsem de, tüketim çılgını olmak istemiyorum. Bunların dışında zaten çok yoğunum. İşte bu sebeplerden dolayı bloguma uzunca bir süredir yazmadığım farkındayım. Son zamanlarda "en trend parça" , "en son dedikodular" tarzı şeyler görmediğinizi biliyorum,uzunca bir süre de göremeyeceksiniz ve o yüzden Trend Moda Dünyamız'ın artık ilginizi çekmeyen bir blog olabileceğinin farkındayım.I don't care! 


"Şıklık, üzerindeki kıyafetten çok bir kişilik meselesidir" demiş tasarımcı Jean-Paul Gaultier. Yeni mottom da bu zaten öncelikle kişiliğimi zamansız bir parça haline getirmek. Bu da kendimi ne kadar geliştirdiğimle ölçülür, ne kadar alışveriş yaptığımla değil.


Yeni bir yazı dizisi başlatma amacıyla yazıyorum bu yazıyı. Popüler kültüre inat, eskimeyen klasikleri ya da alternatif sanat etkinliklerini ve eserlerini yazmak istiyorum, tabii kendi zevkime ve deneyimlediklerime göre. Enjoy!

Haftanın Filmleri : Sen Aydınlatırsın Geceyi, Mavi En Sıcak Renktir

Haftanın Sineması : Başka Sinema (Beyoğlu)

Haftanın Oyunları : Ölüm Diyalogları ( Tiyatro Sis ), Son Tango ( Devlet Tiyatrosu )

Haftanın Kitapları: Aytuğ Akdoğan-Ben Hep 17 Yaşındayım, Hikmet Temel Akarsu - Babalar ve Kızları : Rock'n Roll Öyküleri

Haftanın Sergisi : Sophia Vari -Heykeller ve Resimler (Pera Müzesi)

Haftanın Playlisti : Xaris Alexiou-Gina Ena Tango, Damien Rice-Cheers Darlin', Edward Sharpe &; The Magnetic Zeros - Home, Lynyrd Skynyrd - Free Bird

Haftanın Yükselen Değeri : Dostlarla sabahlara kadar sanat ve siyaset konuşmak

Haftanın Vazgeçilmezi : Herşeye rağmen yazmak, yazamadığın zamanları lanetlemek ve içinde bu kaosu taşıdığın için minnettar olmak




You may also like

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popular Posts